Logga in

Blogg

18 månader av planering, 2 månader slit och 24 timmar för full finansiering – Writeyboard Europe´s Crowdfunding är bara i sin linda

Med bara några få 10-tusentals kronor kvar på kontot och en ny produkt finansierad och färdig att lansera så mötte Christian Tomelius och WriteyBoard Europe en stor utmaning. Allt var klart, en enorm marknadspotential, sprillans ny produkt att lansera, en entreprenör med passion för smarta och innovativa produkter och ambitionerna på topp. Vad kunde då vara utmaningen?


Att driva en snabbt växande startup har andra utmaningar än man kan tro

Även när allt går som det ska och affärerna är på topp så finns det utmaningar som inte går att blunda för. Anställda kostar pengar, marknadsföring, bygga lager för att möta stora orders är några anledningar till att många startups misslyckas och lägger ner under de första åren. Till och med försäljning är en investering som ska generera avkastning över tid, men den kostar pengar att driva idag.

För att få en verksamhet att växa fort så behövs kapital, mycket kapital, säger Christian Thomelius, VD för Writeyboards Europe AB.

En uppdatering på LinkedIn blev startskottet för WriteyBoard Europe's stora satsning

Kapitalet måste till för att realisera planerna och ta chansen som finns där ute. WriteyBoard Europe ska expandera stort över hela Europa, det var Christian fast besluten om. Men han frågade sig vart han skulle vända sig för att söka investeringar. Resa över hela norden och jaga kapital var inte ett alternativ. Företaget rullar inte på av sig självt och han behövs på plats för att säkerställa allt från försäljning till inköp och leveranser.
- Jag satt en dag och skrollade igenom LinkedIn i telefonen och då dök det upp ett inlägg om Crowdfunding hos FundedByMe. Ett företag hade rest miljonbelopp i kapital på bara några timmar. Jag minns att jag sa till mig själv att jag inte har startat WriteyBoard Europe för att titta på när andra realiserar sina drömmar. Om de klarar det så kan jag också, nu kör vi!, säger Christian.

 

18 månader planering, 2 månaders kamp mot klockan

Vägen från tanken om att göra en crowdfundingkampanj till att faktiskt genomföra den är längre och tuffare än de flesta tror. När man är företagare och redan arbetar dag som natt, hur ska man då frigöra tiden för att vässa affärsplanen och paketera sitt företag så att det är redo för investeringar och uppskalning av verksamheten? 18 månader av tänkande, vånda, planering, prata med samarbetspartners och förbereda dem inför satsningen, flytt till ny stad, renovering av hus, driva företaget och alla andra uppgifter som en förälder och företagare brottas med i vardagen.

-När jag äntligen signade samarbetet med FundedByMe så trodde jag för en stund att det skulle vara en enkel match att lansera kampanjen och nå ut till investerarna. Jag hade inte en aning om att det skulle ta två månader att få klart allt från pitch till paketering, affärsplaner, kalkyler, juridiken kring att hantera en ägarspridning och allt annat som var tvunget att va på plats. Det har varit 60 långa och smärtsamma dagar men nu kan jag med stolthet säga att vi är redo. WriteyBoard Europe är dessutom ett mycket mer investeringsvänligt och väl riggat företag idag för den kommande expansionen. Till råga på allt så fick jag in en ny stor delägare och investerare som driver företaget framåt med samma engagemang som jag själv, säger Christian.

 

24 timmar var allt som behövdes för att nå sitt mål

När Fundedbyme äntligen lanserade kampanjen så tog det mindre än 24 timmar för WriteyBoard Europe att nå 100% finansiering. De fick in 300.000 kr i kapital under första dygnet. Det finns möjlighet att investera ytterligare då finansieringen kan bli som mest 400% vilket gör att ytterligare cirka 900.000 kr kunde tas emot.
-Allt gick så fort så jag förstod inte att det var sant. Jag förstår fortfarande knappt att det är sant. Vi har fått enormt bra mottagande från marknaden och fram till idag så är vi finansierade till 180%. Förhoppningen är att vi ska nå 400% innan 2:a Juli som är sista dagen för kampanjen. Då kommer vi vara riggade för att ta Europa med storm, säger Christian.

Guldpartner IK Oskarshamn

En av WriteyBoard Europe's absolut största triumfer under 2018 var när de slöt avtal som guldpartner för IK Oskarshamn.

-Det här är en möjlighet för oss att öppna nya dörrar, lansera vår nya hockeywhiteboard och samtidigt stötta ett lag som verkligen är på frammarsch, säger Christian.

Förmånspartner i Kalmar Science Park. Mässor, produktlanseringar och mycket annat. Raden av dörrar som har öppnats för WriteyBoard Europe tack vare deras pågående crowdfundingkampanj är många. Tack vare kampanjen kan de nu spela på helt nya arenor och därmed lägga grunden för helt nya resultat.

 

Ta chansen, investera idag och följ med på resan – The Whiteboard revolution

Med bara några få veckor kvar av kampanjen så pratar Christian och WriteyBoard med potentiella investerare på daglig basis. Ta chansen att bli en del av WriteyBoard Europe och deras satsning på att hjälpa hela Europa att skapa rum för kreativitet. Det är dags att förändra våra möten och mötesrum, det där dags för stora idéer att ta plats, det är dags för – The Whiteboard revolution!

« Back to Blog

Previous Post →

Hem